Tahfiz & Science Secondary
Tahfiz Science Secondary

Tahfiz & Science Secondary

Apply to Course Now

About the Course

Pengajian Tahfiz & Sains Menengah (Secondary) Akademi Darul Huffaz adalah sebuah program yang di inspirasikan oleh Sheikh Lokman Shazly Al-Hafiz Bin Dato Seri Azlanii Zaharin, direka cipta sesuai untuk kanak-kanak lelaki & perempuan yang berusia 13 tahun hingga 17 tahun sama ada warganegara Malaysia ataupun tidak.

Carta Aliran Pengajian Tahfiz & Science Secondary

CARTA ALIRAN 2015

Program Pengambilan Pelajar TAHFIZ & SAINS Tingkatan Satu 2016/2017e

Kriteria Kelayakan

DIVISYEN 1

  • Memperolehi kelulusan minima 4A 1B dalam UPSR
  • ADH akan membuat pemilihan mengikut piawaian ADH
  • PAID juga boleh memberi jalan kepada pemohon-pemohon yang melebihi quota masuk ke Sekolah-sekolah tajaan JAIS untuk memohon dengan ADH

DIVISYEN 2

  • Kelulusan 3A 2B & bawah
  • ADH akan membuat pemilihan mengikut piawaian ADH

Pengambilan

ADH membuka kemasukan pertama 100 50 orang sahaja untuk Program Pengambilan Pelajar Tahfiz & Sains Tingkatan Satu 2016/2017

DIVISYEN 1: 25 ORANG
DIVISYEN 2: 25 ORANG

Kurikulum Tahfiz & Akademik

nazeriah.jpg

Saya gembira dan senang belajar di Akademi ini kerana fokus pembelajaran diberi secara individu. Saya boleh berinteraksi secara terus semasa sesi pembelajaran diadakan. Masa pembelajaran juga sangat fleksibel dan ustazah yang mengajar juga sangat berpengetahuan.

Nazeriah Kassim
hazlan.jpg

Akademi ini mempunyai modul pengajian yang menarik disamping kemudahan pelajaran yang kondusif serta lokasi yang sesuai. Guru yang mahir dan kaedah yang menarik serta fleksibel memudahkan pembelajaran mengikut kesesuaian dan matlamat masing-masing. Pelajaran Hafazan secara ‘talaqi’ membolehkan pelajar lebih mantap.

Hazlan
maisarah.jpg

Saya telah mengikuti kursus Penghafazan Juz Amma sejak sebulan setengah lalu. Kini sudahpun menghafaz setengah juz. Saya suka belajar di sini kerana berpeluang menggunakan komputer dengan baik untuk menghafaz. Lagipun macam-macam kemudahan ada di sini.

Maisarah Azli

Lets Get Started…

Style switcher RESET
Body styles
Color settings
Link color
Menu color
User color
Background pattern
Background image